IZ UKRAJINE U NEMAČKU POBEGLA CELA VOJSKA: Berlin ne dozvoljava repatrijaciju Kijevu

Novosti online

07. 01. 2024. u 17:31

NEMAČKO zakonodavstvo ne dozvoljava da ukrajinski muškarci koji su stigli ​​u Nemačku, kako bi izbegli mobilizaciju, budu izručeni vlastima u Kijevu, izjavio je nemački ministar pravde Marko Bušman u intervjuu listu Velt am zontag.

ИЗ УКРАЈИНЕ У НЕМАЧКУ ПОБЕГЛА ЦЕЛА ВОЈСКА: Берлин не дозвољава репатријацију Кијеву

Foto Tanjug/AP

-Razumem impuls ukrajinske vlade da vrati ukrajinske muškarce koji podležu regrutaciji. Ali kao ministar pravde ove zemlje, kažem da pravna situacija u Nemačkoj ne dozvoljava izručenje ovih ljudi, rekao je šef Ministarstva pravde.

U decembru 2023. ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov rekao je u intervjuu listu Bild da Kijev namerava da regrutuje Ukrajince koji su otišli ​​u inostranstvo tokom 2024. godine. Prema njegovim rečima, trenutno se vode razgovori o tome kakve će mere biti preduzete ako se Ukrajinci od 25 do 60 godina ne dobrovoljno ne pojave u regrutne centre. Bild je pojasnio da je od februara 2022. u Nemačku iz Ukrajine stigao 221.571 muškarac starosti od 18 do 60 godina, koliko broji cela ukrajinska vojska.

Ideja je našla pristalice i u Nemačkoj: na primer, član nemačkog parlamenta iz opozicione Hrišćansko-demokratske unije (CDU), član Odbora za međunarodne poslove Roderih Kizeveter podržao je ideju Kijeva i pozvao nemačke vlasti da pruže podršku ovoj inicijativi. Prema njegovom mišljenju, Nemačka bi mogla da obustavi isplatu beneficija Ukrajincima koji podležu regrutaciji. Kizeveter takođe veruje da bi 10 divizija moglo da se formira od ukrajinskih izbeglica u Nemačkoj.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!