ŠOLCOVIM MUKAMA NEMA KRAJA: Rezultati istraživanja nikako neće obradovati nemačkog kancelara

Tanjug

05. 01. 2024. u 17:16

RADOM nemačkog kancelara Olafa Šolca zadovoljno je svega 19 odsto građana Nemačke, što je najmanja podrška jednom lideru Nemačke od početka ispitivanja 1997. godine, pokazalo je prvo istraživanje javnog mnenja u Nemačkoj.

ШОЛЦОВИМ МУКАМА НЕМА КРАЈА: Резултати истраживања никако неће обрадовати немачког канцелара

FOTO: Tanjug/AP

U ispitivanju - Dojčlandtrend, koje je sprovela agencija Infratest - Dimap građani su izrazili nezadovoljstvo vladajućom koalicijom, a njih 83 odsto smatra da su okolnosti u toj zemlji "zabrinjavajuće", prenosi Dojče vele.

Kako se navodi u zemlji vlada veliko nezadovoljstvo zbog mera štednje i planiranih ukidanja pojedinih državnih mera pomoći, dok 41 odsto upitanih misli da će se vladajuća koalicija ove godine raspasti, a 49 odsto njih veruje da će se ona održati i tokom 2024. godine.

Rad vlade negativno ocenjuju čak i birači stranaka vladajuće koalicije - 78 odsto birača liberala je nezadovoljno, 58 odsto onih koji podržavaju socijaldemokrate je izrazilo isto osećanje, a 50 odsto birača Zelenih reklo je da manje veruje u uspeh vladajuće koalicije.

Građani Nemačke smatraju i da se rat u Ukrajini neće završiti ove godine, kao ni sukob Izraela i Hamasa, i smatraju da će se vladajuća koalicija Nemačke raspasti 2024. godine.

Samo devet odsto upitanih izjasnilo se da veruje da će se rat u Ukrajini završiti ove godine, što je 23 odsto manje nego na početku prošle godine, a čak 75 odsto ispitanika veruje da Ukrajina sama treba da odluči kada i kako da pregovara sa Rusijom o okončanju rata.

Da trenutna financijska pomoć Ukrajini "nije dovoljna" smatra 12 odsto upitanih, dok podjednaki broj Nemaca, 40 i 41 odsto, misli da je ta pomoć "primerena" ili "prevelika".

Oko 73 odsto anketiranih smatra da nije verovatno da se rat Izraela i Hamasa okonča u 2024. godini, kao i da stopa migranata koji dolaze u Evropu neće opasti.

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024