"MNOGE SMRTI SU SE MOGLE IZBEĆI" Mask: Da je prihvaćen mirovni plan, ne bi bilo ovoliko žrtava u Ukrajini

Novosti online

28. 12. 2023. u 10:20

MILIJARDER Ilon Mask smatra da su mnoge žrtve mogle biti izbegnute da je prihvaćen njegov plan za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji je predložio još 2022. godine.

МНОГЕ СМРТИ СУ СЕ МОГЛЕ ИЗБЕЋИ Маск: Да је прихваћен мировни план, не би било оволико жртава у Украјини

Foto Tanjug/AP

- Mnoge smrti su se mogle izbeći - napisao je on na Iksu (bivši Tviter), komentarišući objavu američkog preduzetnika Dejvida Saksa, koji je napisao da bi administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena sada želela da razmotri Maskov mirovni plan.

- Kada je Ilon prošle godine predstavio svoj mirovni plan, sam Zelenski ga je nazvao ’proruskim‘, i (plan) se našao na meti najoštrijih napada na ovoj platformi. Sada bi Bajdenova administracija želela da zaključi ovaj dogovor - napisao je Saks.

Ruska strana je više puta iznosila svoj stav u vezi sa sukobom u Ukrajini na različitim nivoima. Kako je ranije napomenula zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, Moskva je uvek bila i ostaje otvorena za diplomatsko rešenje krize i spremna je da odgovori na zaista ozbiljne predloge, dok je kijevski režim zabranio pregovore sa Rusijom i prekinuo ih.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)