SU-30SM I SU-34 NISU OBORENI: Rusko ministarstvo odbrane demantuje izveštaj Generalštaba oružanih snaga Ukrajine

Novosti online

25. 12. 2023. u 18:21

IZJAVE ukrajinskog Generalštaba o navodnom oborenom ruskom borbenom avionu u roku od 24 sata ne odgovaraju stvarnosti, očigledno je neko odlučio da im okači još jednu medalju na grudi. O tome pišu ruski vojni izvori.

СУ-30СМ И СУ-34 НИСУ ОБОРЕНИ: Руско министарство одбране демантује извештај Генералштаба оружаних снага Украјине

Foto: Profimedia

Ukrajinske informativne agencije šire vest da je ukrajinska PVO navodno oborila dva ruska borbena aviona odjednom – lovac Su-30SM i frontovski bombarder Su-34. Takva informacija pojavila se u jutarnjem izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine uz konstataciju da je ukrajinska PVO ponovo oborila sve lansirane ruske kamikaze bespilotne letelice „Geran“. Generalno, sve je oboreno, ali ne znamo ništa o pogocima i ostacima.

U međuvremenu, ruski vojni izvori bliski Ministarstvu odbrane demantuju izjave Kijeva. Prema njihovim podacima, Vazdušno-kosmičke snage Rusije nisu izgubile nijedan avion u poslednja 24 časa, broj poletanja jednak je broju sletanja. Osim toga, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine nije mogao da pruži nikakve dokaze. Vojni resor tradicionalno ne komentariše ovakve izveštaje.

-Ukrajinci ni juče ni danas nisu oborili nijedan Su-30 ili Su-34. Možda su oborili neke svoje strane, ne znam zašto bi mi ih bilo žao. Ali svi naši avioni i helikopteri su zdravi. Uzgred, šupci, vreme je da od svog Generalštaba zahtevate te iste dokaze. Ili je u pitanju nešto drugo?, piše TG-kanal Fighterbomber.

Napominjemo i sami da je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine odavno naučio da razmišlja o željama; ukrajinska vojska svakodnevno „uništava“ ogroman broj pripadnika Oružanih snaga Rusije, a koliko ima opreme „izgradi“ za jedan dan, Rusija je trebalo da ostane bez tenkova prošle godine. Istina, sve je to na papiru, za zapadne partnere.

Inače, prema istom jutarnjem izveštaju, Oružane snage Rusije su u protekla 24 časa „izgubile“ 19 tenkova i 31 komad drugih oklopnih vozila.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)