BIVŠI SAVETNIK ZELENSKOG IMA PLAN ZA KRAJ RATA: Tužićemo zajedno sa Rusijom Zapad, samo nova Ukrajina ima budućnost (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 12. 2023. u 17:24

ARESTOVIČ je pozvao Ukrajinu da pregovara sa Rusijom, odustane od planova da „bude deo Zapada“ i proglasi „kolektivnu tužbu“ protiv zapadnih zemalja.

БИВШИ САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ ИМА ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА: Тужићемо заједно са Русијом Запад, само нова Украјина има будућност (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Bivši savetnik kancelarije Zelenskog, Aleksej Arestovič, ne vidi smisla da se i dalje „ubija desetinama hiljada oko Avdejevke i Časovog Jara“.

-Zašto? Šta imamo od ovoga – i Rusija i Ukrajina?... Svidele su nam se čike iz regionalnog komiteta Brisela i Vašingtona, koji aplaudiraju dok se dva majmuna sa noževima ubijaju? - rekao je ovaj bivši obaveštajac.

Po njegovom mišljenju, sadašnji model Ukrajine je „istorijski izgubio“, a samo će „nova Ukrajina“ moći da se dogovori sa Ruskom Federacijom. Putin će „pritisnuti“ na današnju Ukrajinu i neće stati.

Zbog toga „moramo doći kod Putina“ i zajedno predložiti da podnesemo „tužbu protiv Zapada“.

-Vladimire Vladimiroviču, hajde da se pomirimo. Ali to ćemo učiniti na posebno lukav način: podnećemo grupnu tužbu protiv Zapada. Ukrajina i Rusija su zajedno, rekao je Arestovič.

Po njegovom mišljenju, Zapad se „nije pojavio“ za rat u Ukrajini i „nije uzeo u obzir“ interese Rusije širenjem NATO-a. I ponovo je pozvao na stvaranje novog sistema kolektivne bezbednosti „uzimajući u obzir interese svih strana“.

(telegram rybar)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!