WSJ TVRDI: Izrael planirao da preventivno napadne Hezbolah, Bajden ih odgovorio

Tanjug

23. 12. 2023. u 19:38

IZRAEL se četiri dana nakon Hamasovog masakra 7. oktobra, spremao da preventivno napadne libanski Hezbolah, ali je predsednik SAD Džozef Bajden u poslednjem trenutku nagovorio izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da odustane od tog plana, piše "Volstrit džrnal", pozivajući se na neimenovane zvaničnike koji su upoznati sa detaljima.

WSJ ТВРДИ: Израел планирао да превентивно нападне Хезболах, Бајден их одговорио

Foto Tanjug/AP

U izveštaju se navodi da je "Izrael imao obaveštajne podatke, koje su SAD smatrale nepouzdanim, da se napadači Hezbolaha spremaju da pređu granicu u sklopu višestrukog napada", preneo je Tajms of Izrael.

-Izraelski ratni avioni su bili u vazduhu i čekali naređenja kada je Bajden razgovarao sa Netanjahuom 11. oktobra i rekao izraelskom premijeru da se povuče i razmisli o posledicama takve akcije, rekavši da bi to moglo da izazove regionalni rat.

U izveštaju se navodi da se Bajdenova administracija od tada fokusirala na sprečavanje eskalacije koja bi zahtevala vojnu intervenciju Vašingtona.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!