JOŠ LOŠIH VESTI ZA UKRAJINU: Pentagon upozorava - Nema garancije za pobedu u ratu i sa nama, ali bez nas će sigurno propasti...

Novosti online

16. 12. 2023. u 16:02

UKRAJINA bi do leta mogla da bude poražena u ratu sa Rusijom ukoliko zapadni saveznici ne pruže dodatnu pomoć.

ЈОШ ЛОШИХ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ: Пентагон упозорава - Нема гаранције за победу у рату и са нама, али без нас ће сигурно пропасти...

FOTO: Tanjug/AP

Zapadni zvaničnici i predstavnici obaveštajnih službi navode da će odlaganje američke pomoći potencijalno oslabiti odbranu Ukrajine i upozoravaju na mogućnost gubitka rata.

- Nema garancije za pobedu u ratu i sa nama, ali bez nas će sigurno propasti - rekao je visoki američki vojni zvaničnik za CNN.

Vest da Mađarska blokira evropsku pomoć naglašava razmere izazova sa kojima se Kijev suočava, a mnogi strahuju da će potez Budimpešte slediti i druge evropske zemlje ako SAD ne nastave da pružaju podršku.

- Zapadne obaveštajne agencije sada izračunavaju koliko dugo Ukrajina može da izdrži bez pomoći SAD i NATO. Jedan visoki američki vojni zvaničnik procenio je da će mesecima u najgorem scenariju doći do značajnog nazadovanja ili čak poraza do leta. Ruska pobeda ne bi bila samo strašna vesti za Ukrajinu već bi to bila katastrofa za svu evropsku bezbednost i ozbiljan udarac za SAD - navodi CNN.

Ukrajinske snage već štede na municiji, navode američki i ukrajinski zvaničnici za CNN, dodajući da ruske snage uzvraćaju vatru pet do sedam puta jače od ukrajinskih oružanih snaga.

Zapadni zvaničnici procenjuju da će Ukrajini bez dodatne pomoći SAD prvo ponestati raketa dugog dometa, zatim raketa protivvazdušne odbrane, a zatim artiljerijske municije i raketa kratkog dometa kao što su prenosive protivtenkovske rakete Džavelin i Stinger.

Ruske snage, podsetimo, pojačavaju ofanzivu u Ukrajini i napadaju u nekoliko pravaca odjednom. Moskva je prema navodima vojnih blogera u pravcu Soledara koncentrisala svoje glavne napore na pripremi terena za juriš na Časiv Jar.

(Strana)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!