"ZAPAD NATERAO UKRAJINU DA NAPADA" Mask: Kao prioritet bi trebalo postaviti odbranu

Novosti online

14. 12. 2023. u 08:47

MILIJARDER Ilon Mask izjavio je da je Ukrajina trebalo da pređe na odbranu, ali je Zapad naterao Oružane snage Ukrajine da idu u napad.

ЗАПАД НАТЕРАО УКРАЈИНУ ДА НАПАДА Маск: Као приоритет би требало поставити одбрану

FOTO: AP/Tanjug

Mask se oglasio povodom izjave američkog biznismena Dejvida Saksa, koji je rekao da je ruska vojska dozvolila ukrajinskim Oružanim snagama da napadnu njihove odbrambene linije, usled čega su Ukrajinci pretrpeli ogromne gubitke.

Po rečima preduzetnika, sada Oružane snage Rusije vrše pritisak na ukrajinske linije u svim pravcima i preuzimaju kontrolu nad teritorijama.

- Pre nekoliko meseci sam savetovao da bi Ukrajina kao prioritet trebalo da postavi odbranu, jer ko god napada utvrđene položaje, pretrpeće velike gubitke, ali Zapad ih je veoma uporno terao u napad - napisao je Mask na društvenoj mreži „Iks“.

Oružane snage Ukrajine pet meseci su pokušavale da krenu u ofanzivu u nekoliko pravaca, uključivši u borbe brigade koje je obučavao NATO i naoružane stranom tehnikom. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je 5. oktobra da je od 4. juna protivnik izgubio preko 90.000 ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila. On je takođe konstatovao da je ukrajinska kontraofanziva zapravo propala.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona