RAISI U RAZGOVORU SA PUTINOM: Optužio Izrael za genocid nad Palestincima

Tanjug

07. 12. 2023. u 17:23

IRANSKI predsednik Ebrahim Raisi danas je, u razgovoru u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, optužio Zapad i SAD da podržavaju, kako tvrdi, "genocid" nad Palestincima u Pojasu Gaze koji sprovodi Izrael.

РАИСИ У РАЗГОВОРУ СА ПУТИНОМ: Оптужио Израел за геноцид над Палестинцима

Tanjug

Putin je rekao da je veoma važno razgovarati o situaciji na Bliskom istoku, posebno na palestinskim teritorijama, preneo je Rojters.

Raisi je optužio Izrael i za zločine protiv čovečnosti nad Palestincima u Pojasu Gaze.

Predsednika Irana je rekao da je potrebno da se što je pre moguće okonča izraelsko bombardovanje Pojasa Gaze, kao i da je potrebno hitno naći rešenje za taj sukob.

Raisi je izrazio žaljenje zbog toga što, kako je naveo, međunarodne organizacije nisu pokazale efikasnost u rešavanju izraelsko-palestinskog sukoba.

Rojters navodi da Iran podržava palestinsku militantnu grupu Hamas koja vlada Pojasom Gaze, a da Rusija ima odnose sa svim ključnim akterima na Bliskom istoku, uključujući Hamas i Izrael.

Izrael je ponovio danas da njegove vojne akcije ciljaju na Hamas, a ne na civile.

SAD su izrazile snažnu zabrinutost zbog povećane vojne saradnje između Moskve i Teherana.

Kremlj je prošlog meseca saopštio da Rusija i Iran razvijaju međusobne odnose, uključujući i u oblasti vojno-tehničke saradnje, ali je odbio da komentariše sugestiju

Bele kuće da Iran možda razmatra da pošalje Rusiji balističke projektile.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)