"OD DONBASA DO ZAPADNE UKRAJINE..." Zelenski najavio izgradnju utvrđenja; Analitičari ocenjuju - Prelazi na odbranu

Novosti onlajn

01. 12. 2023. u 10:30

UKRAJINA će izgraditi odbrambena utvrđenja od Donbasa do zapadne Ukrajine, saopštio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

ОД ДОНБАСА ДО ЗАПАДНЕ УКРАЈИНЕ... Зеленски најавио изградњу утврђења; Аналитичари оцењују - Прелази на одбрану

Foto Tanjug/AP

„Održali smo sastanak na kojem smo razgovarali o izgradnji utvrđenja na glavnim odbrambenim linijama. To su avdejevski, marjinski i kupjansko-limanski pravac, kao i oni koji se graniče sa Rusijom i Belorusijom“, saopštio je Zelenski na Telegramu.

Nakon toga se oglasio poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Gončarenko koji je rekao da izjava Zelenskog znači da je ukrajinska vojska u ćorsokaku.

„Danas je Zelenski najavio početak radova na izgradi utvrđenja, ne samo na istoku, nego i severu zemlje. Šta to znači? To znači da prelazimo na odbranu“, napisao je Gončarenko na Telegramu.

On je priznao da se vojnoindustrijski kompleks Rusije razvija „sumanutim tempom“.

Gončarenko je istakao da u aktuelnoj situaciji resursi odlučuju o svemu. Po njegovom mišljenju, „Rusija će napraviti sledeći potez“.

Poznati ruski vojni analitičar Igor Korotčenko ocenjuje da je Zelenski izjavom o izgradnji linije odbrane zvanično priznao da je kontraofanziva Kijeva propala.

Ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna, a tri meseca kasnije ruski predsednik Vladimir Putin je saopštio da je takozvana kontraofanziva Kijeva propala. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednoj oblasti. Početkom novembra glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao je da je situacija na frontu zapala u ćorsokak, te da se ne nada proboju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"OTISAK" Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković u podkastu "Novosti" o aktuelnim pitanjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!