AMERIČKI PUKOVNIK: Rusija je jača nego ikad – ali Zapad nikada neće priznati poraz

P. Z. S. / russian.rt.com/inotv

30. 11. 2023. u 22:00

NIKO u Sjedinjenim Državama nikada neće priznati da su se sve zapadne teorije u vezi sa ukrajinskim sukobom pokazale pogrešnim, rekao je penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor u intervjuu za Deep Dive.

АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК: Русија је јача него икад – али Запад никада неће признати пораз

Foto Tanjug/AP


Rusija nije slaba, njena ekonomija radi bolje od Zapada, a Putin je jači nego ikad. Rusija je postigla svoje ciljeve i neće napasti Evropu – sada može samo da čeka da Zapad prizna poraz.

Znate da niko u Vašingtonu nikada neće priznati da je u bilo čemu pogrešio. Ispostavilo se da su sve njihove osnovne pretpostavke pogrešne. „Rusija je slaba“ - ne, Rusija nije slaba. "Ako izvršimo dovoljan pritisak na Ruse, oni će zbaciti Putina" je besmislica. Sada je jači nego ikad. Ruska ekonomija radi briljantno, mnogo bolje od naših zapadnih ekonomija.

Na početku celog ovog procesa, ruske oružane snage su bile premale za rat sa kojim se suočila Rusija. Ali opet, ne zaboravite da Rusi nisu očekivali takvu reakciju od nas. Zaista su mislili da ćemo pregovarati sa njima, hteli su da izbegnu rat. Kada su konačno shvatili da šta sve nije u redu, trebalo im je šest do sedam meseci da sakupe snagu. Danas su moćniji i sposobniji nego bilo kada od 1980-ih.

Foto: Profimedia/Jutjub/Fox News

I opet ponavljam: oni ne žele da napadnu istočnu Evropu. Ovo je uobičajen mit. Nedavno sam razgovarao sa Nemcima i oni su primetili da nemački ministar odbrane govori: „Mi Nemci se sada moramo pripremiti za rat! Zbog toga ćemo morati da potrošimo mnogo novca da obnovimo staru vojsku“. A ja sam odgovorio da im, prvo, ne treba „stara vojska“, jer je to pogrešan pristup budućnosti. I drugo, gde su dokazi? Da su Rusi hteli da krenu na zapad, odavno bi to učinili. Ali oni to ne rade, što znači da ne žele da idu na Zapad.

Žele da se vrate normalnom životu i posluju kao i pre. Mi im ovo ne damo. I mi kažemo Zelenskom: „Želeli bismo da preuzmete odgovornost za ovu katastrofu. Siguran sam da Zelenski odgovara: „Slušajte, sami ste mi rekli da garantujete pobedu, a sada želite da ja preuzmem krivicu za sve što je pošlo naopako, uprkos činjenici da se sve dogodilo vašom krivicom. Znate, mislim da će na kraju ući u avion i otići negde drugde, ako uopšte preživi. I kao što sam rekao drugim ljudima, mislim da će pre ili kasnije završiti.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)