"APUSRDNA SKUPINA GLUPOSTI": Zaharova kritikovala Bajdenov autorski tekst

Novosti online

19. 11. 2023. u 10:53

NAKON što je predsednik SAD Džozef Bajden napisao autorski tekst, koji je juče objavljen u "Vašington postu", oglasila se i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koji je tekst ukratko ocenila sledećim rečima: "Apsurdna skupina gluposti".

АПУСРДНА СКУПИНА ГЛУПОСТИ: Захарова критиковала Бајденов ауторски текст

FOTO: AP/Tanjug

- Pročitala sam 'članak Bajdena' o tome kako će sukob u Ukrajini i na Bliskom istoku 'dovesti do velikog napretka'. To je onaj slučaj, kada poželite da sačekate analizu - ne članka, već autora - prokomentarisala je Zaharova na Telegramu.

Bajden je, podsetimo, u pomenutom tekstu napisao da "u trenutku kada postoji toliko nasilja i patnje u Ukrajini, Izraelu, Gazi i mnogim drugim mestima, teško je i zamisliti da je nešto drugo moguće".

Dalje, on navodi da nikada ne treba zaboraviti na ono što smo naučili iz istorije, a to je da "od velike tragedije i potresa može doći do ogromnog napretka".

- Više nade, više slobode, manje besa, ogorčenosti i rata - to je ono što je američki predsednik naveo kao nešto što očekuje da vidi nakon završetka pomenutih sukoba.

I u tome svemu, naravno, imaće ulogu i Sjedinjene Američke Države, koje će, kako kaže, sprovoditi jednu takvu strategiju "na Bliskom istoku, u Evropi i u celom svetu".

- Svaki korak koji činimo na tom putu ka takvoj budućnosti je napredak, koji čini svet bezbednijim, a SAD više zaštićenim - poručio je Bajden. 

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori