RAT U UKRAJINI: Avioni neće promeniti tok rata u Ukrajini

Novosti onlajn

18. 11. 2023. u 07:35 >> 21:00

Rat u Ukrajini ušao je u 633. dan. Borbe se vode na istoku zemlje, a obe strane se napadaju međusobno i dronovima.

РАТ У УКРАЈИНИ: Авиони неће променити ток рата у Украјини

Foto: Profimedia/Ilustracija

Avioni neće promeniti tok rata u Ukrajini

Avioni neće promeniti tok rata u Ukrajini, smatra estonski ministar odbrane Hano Pevkur.

Prema njegovom mišljenju, ukrajinskoj vojsci je sada prvenstveno potrebna municija za borbena dejstva. To se posebno odnosi na rakete dugog dometa.

Ukrajinci pogodili tržni centar u centru Donjecka

Ukrajinske snage su iz drona izbacile bombu na tržni centar u centru Donjecka, rekao je lider DNR Denis Pušilin. Pet osoba je ranjeno.

 

Peskov: Putin s razlogom govori o mogućoj sabotaži Zapada

Predsednik Rusije Vladimir Putin s razlogom smatra da Zapad može da pribegne diverzijama, zbog toga što politika sankcija prema Rusiji nije dovoljno efikasna, jer raspolaže određenim informacijama po tom pitanju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik to kaže sa razlogom, na kraju krajeva, on ima određene informacije, ima rezona da to kaže, rekao je Peskov u intervjuu TV novinaru Pavlu Zarubinu, prenosi agencija RIA Novosti.

Peskov je saopštio i da Rusija mora da ostane maksimalno pribrana jer će, kako je naveo, Zapad i dalje pokušavati da pronađe način kako da izvrši pritisak na Moskvu.

Oni su spremni na mnogo toga, oni su cinični, ničeg se ne gnušaju. Mi moramo da ostanemo potpuno pribrani jer postoje visoki rizici da pronađu najrazličitije varijante pritiska na našu zemlju. To je činjenica, rekao je Peskov.

Putin je ranije izjavio da ne isključuje sabotažu Zapada zbog beskorisnosti sankcija Rusiji, navodi ruska agencija.

RIA: Ruska vojska uništila dva desantna čamca ukrajinske vojske

Ruska vojska uništila je dva desantna čamca Oružanih snaga Ukrajine sa posadom u pravcu Hersona, rekao je za RIA Novosti izvor upoznat sa situacijom.

"Nakon što je grupa Dnjepr Oružanih snaga Rusije na pravcu Hersona pretrpela određena oštećenja, dva ukrajinska desantna čamca sa posadom i trupama i protivavionski top su uništeni", rekao je on.

RIA dodaje da ukrajinska vojska redovno pokušava da prebaci čamce na levu obalu Dnjepra, ali ne uspeva.

Proruski guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo je izjavio da su Oružane snage Ukrajine tokom boravka na levoj obali izgubile najmanje jedan i po do dva bataljona.

Ukrajina saopštila da su odbijeni ruski napadi

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su na levoj obali Hersonske oblasti ukrajinski vojnici odbili više desetina ruskih napada.

Navode da su odbijeni napadi i u pravcu Bahmuta, Avdejevke i Marijnskog.

Kijev: Oboreno 29 od 38 dronova "šahed"

Ukrajinske odbrambene snage saopštile su da su tokom noći oborile 29 od 38 dronova "šahed".

Moskva: Kod obale Krima uništene dve ukrajinske rakete

Ruski PVO sistemi uništili su dve ukrajinske protivbrodske rakete "neptun" iznad Crnog mora, kod obale Krima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vlada Holandije izdvojila je dodatne dve milijarde evra vojne pomoći Ukrajini tokom 2024. godine.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija pokušava da destabilizuje situaciju u Ukrajini izazivanjem "haosa" unutar zemlje.

Ukrajinska vojska saopštila je da su u operacijama od početka rata uništili 15 ruskih plovila u Crnom moru, a oštetili 12 plovila.

Skoro 20.000 Ukrajinaca ilegalno je napustilo zemlju od početka rata kako bi izbegli mobilizaciju, piše Bi-Bi-Si.

Kijev: Vojska od početka rata uništila 15 ruskih plovila

Ukrajinska vojska saopštila je da su u operacijama od početka rata uništili 15 ruskih plovila u Crnom moru. Ruski PVO sistemi uništili su dve ukrajinske protivbrodske rakete "neptun" iznad Crnog mora, kod obale Krima. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija pokušava da destabilizuje situaciju u Ukrajini pokušavajući da izazove državni udar.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Ukrajina saopštava da su odbijeni ruski napadi

 

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su na levoj obali Hersonske oblasti ukrajinski vojnici odbili više desetina ruskih napada.

Navode da su odbijeni napadi i u pravcu Bahmuta, Avdejevke i Marijnskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)