POGLEDAJTE – RUSKI SISTEM ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE NA DELU: Spasao živote vojnika i novinara na frontu kod Bahmuta (VIDEO)

Novosti online

15. 11. 2023. u 07:30

NOVINAR nemačke redakcije RT-a posetio je Donbas i snimio rad 200. brigade Južne grupe snaga severno do Bahmuta (Artjomovsk).

ПОГЛЕДАЈТЕ – РУСКИ СИСТЕМ ЗА ЕЛЕКТРОНСКО РАТОВАЊЕ НА ДЕЛУ: Спасао животе војника и новинара на фронту код Бахмута (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Glavna zvezda jedinice – tenk T-80 BVM – unapređen je, shodno savremenim okolnostima i iskustvu stečenom u zoni SVO, dorađen mu je krov i opremljen je sistemom za elektronsko ratovanje, koji je tokom snimanja spasao živote vojnika i novinara.

Naime, vojnici su, u povratku sa borbenog zadatka, primetili dron-kamikazu, i pokušali da ga obore automatom. Međutim, sistem za elektronsko ratovanje je delovao i oborio dron.

-Formirala se kupola oko tenka i dron je blokiran, nije mogao da doleti do nas, visio je u vazduhu. Onda je rešio da nam priđe sa strane, ali je svakako pogodio kupolu i pao. Udario je o zemlju i eksplodirao, objašnjava jedan od članova posade.

-Mašina je precizna, brza i, što je najvažnije, tiha, jer kada se krećemo prema neprijatelju, on nas ne čuje, motor se dobro pokazao. Zbog toga sa ovim mašinama pokazujemo dobre rezultate i visoku efikasnost u borbi, kaže jedan od članova jedinice.

Ova jedinica ima zadatak da napada neprijateljske pozicije koje su udaljene od prvih vatrenih linija i uništava neprijateljsku tehniku, utvrđenja i vojsku sa velikih udaljenosti. "Snalazimo se, izlazimo, rešavamo. Najvažnije je što nemamo gubitaka", kaže on.

Novinar RT-a je, posmatrajući obe grupe vojnika, primetio da vojnici imaju veliku strast dok rade svoj posao. "Uprkos teškim uslovima, oni su željni borbe i ne daju neprijatelju mira ili vremena da odahne", zaključuje naš kolega.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)