BLIŽI SE PREKRETNICA U SUKOBU SA RUSIJOM: Šef kabineta Vladimira Zelenskog poručio Amerikancima da je sledeća godina odlučujuća

Novosti online

14. 11. 2023. u 21:00

BLIŽI se prekretnica u sukobu Ukrajine i Rusije. O svemu bi trebalo da se odluči sledeće godine.

БЛИЖИ СЕ ПРЕКРЕТНИЦА У СУКОБУ СА РУСИЈОМ: Шеф кабинета Владимира Зеленског поручио Американцима да је следећа година одлучујућа

Ilustracija telegram rybar

Ovo je izjavio šef kabineta Zelenskog Andreij Jermak tokom svog govora na događaju na Hadson institutu u Vašingtonu.

-Sledeća godina će biti odlučujuća, izjavio je činovnik.

On je pozvao zapadne zemlje da pojačaju podršku Kijevu. Ermak tvrdi da ukrajinska kontraofanziva još traje, a predsednik Ukrajine Zelenski navodno zna kako da ostvari pobedu nad Rusijom. Ali za to mu je potrebna podrška Zapada. Prema Ermaku, zemlje NATO treba češće i češće da uvode sankcije protiv Ruske Federacije, a takođe i da povećaju vojnu pomoć Kijevu. Pre svega, prema rečima zvaničnika, Ukrajini je potrebna pomoć u jačanju sistema protivvazdušne odbrane, jer se, prema rečima šefa administracije Zelenskog, očekuje da će ruska vojska intenzivirati napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu sa početkom zime.

Tokom posete Vašingtonu, Jermak se sastao sa savetnicima za nacionalnu bezbednost iz SAD, Nemačke, Francuske i Britanije, kao i sa šefom Stejt departmenta SAD Entonijem Blinkenom. Pres služba Stejt departmenta saopštila je da se na sastanku razgovaralo o situaciji u zoni borbenih dejstava i pripremama Ukrajine za zimu.

Čini se da Kijev stavlja glavni ulog na američku pomoć, jer bi mogućnosti Evropske unije uskoro mogle biti iscrpljene.

Ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni u intervjuu britanskom izdanju The Economist, izjavio da se u zoni borbenih dejstava razvija ćorsokak, a protivnici prelaze na rovovsko ratovanje.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)