U STRAHU OD SEVERNE KOREJE: Udružuju se Amerika, Južna Koreja i Japan

Novosti online

06. 11. 2023. u 12:23

SAD, Južna Koreja i Japan saglasili su se o osnivanju konsultativne grupe na visokom nivou radi suprotstavljanja severnokorejskim sajber napadima za koje kažu da pomoću njih Severna Koreja finansira svoje programe nuklearnog naoružanja, saopštila je danas kancelarija južnokorejskog predsednika.

У СТРАХУ ОД СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Удружују се Америка, Јужна Кореја и Јапан

Foto: Profimedia

Zamenica savetnika za nacionalnu bezbednost SAD za sajber tehnologije En Nojberger razgovarala je u Vašingtonu prošle sedmice sa svojim južnokorejskim i japanskim kolegama.

Oni su se dogovorili da održavaju tromesečne sastanke u novom formatu radi jačanja efikasnosti tri zemlje u reagovanju na globalne sajber pretnje, uključujući zajedničko suprotstavljanje sajber aktivnostima Severne Koreje, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Lideri SAD, Južne Koreje i Japana sastali su se na samitu u avgustu u Kemp Dejvidu, kada su se dogovorili da se formira nova trilateralna radna grupa, koja će se baviti sajber pretnjama Severne Koreje.

U izveštaju Ujedinjenih nacija se navodi da je Severna Koreja pojačala krađu kriptovaluta prošle godine, koristeći sofisticirane tehnike.

Severna Koreja je demantovala optužbe o hakovanju i ostalim sajber napadima.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)