NE POŠTUJU MRTVOG PROFESORA: Incidenti tokom minuta ćutanja u Francuskoj, sudski postupci protiv 179 đaka

NEKI francuski đaci nisu poštovali minut ćutanja prilikom odavanja pošte ubijenom profesoru Dominiku Bernaru koji je stradao pod nožem čečenskog teroriste. Incidente prilikom odavanja pošte napravilo je 179 đaka.

НЕ ПОШТУЈУ МРТВОГ ПРОФЕСОРА: Инциденти током минута ћутања у Француској, судски поступци против 179 ђака

Foto: Printskrin

Prema rečima ministra obrazovanja Gabrijela Atala, neće biti tolerancije. Za najteže slučajeve, u kojima se veliča terorizam, ministar je zatražio preventivno momentalno izbacivanje iz škole, u očekivanju završetka disciplinskih postupaka. Protiv svih 179 je istovremeno pokrenut sudski postupak.

Slični incidenti su pravljeni i kada se odavala počast profesoru Samijelu Patiju kome je pre tri godine terorista odrubio glavu, kada je registrovano oko 400 bundžija, među kojima je 150 veličalo terorizam, ili kada su 2015. stradali novinari nedeljnika "Šarli ebdo" i kada je registrovano da se bunilo oko 200 đaka.

Francuski sud je istovremeno pokrenuo optužnicu protiv Mohameda Moguškova (20), čečenskog teroriste koji je ubio profesora Dominika Bernara, pod optužbama za ubistvo i pokušaj ubistva i udruživanja u terorističku organizaciju.

Optužnica je podignuta i protiv njegovog šesanestogodišnjeg brata zato što mu je pomagao u tome da se uvežbava u korišćenju noža, kao i petanestogodišnjeg rođaka koji je znao šta se sprema, ali nije otkrio.

Desetoro ostalih koji su bili privedeni, ili su pušteni, ili su vraćeni u svoje zatvorske ćelije, među kojima i ubicin stariji brat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)