PO NAREĐENJU ERDOGANA: Turska vodi pregovore o oslobađanju talaca koje drži Hamas

Tanjug

12. 10. 2023. u 00:11

TURSKA, koja je tokom istorija imala kontakte sa Hamasom, vodi pregovore s ciljem da se oslobode civili koje drži ta palestinska militantna organizacija, izjavio je danas visoki turski zvaničnik.

ПО НАРЕЂЕЊУ ЕРДОГАНА: Турска води преговоре о ослобађању талаца које држи Хамас

Foto: EPA

Turski zvaničnik, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da je predsednik Redžep Tajip Erdogan naredio da se pokrenu razgovori, nakon što je ove nedelje kontaktirao sa vlastima država u regionu i ponudio da Turska posreduje u izraelsko-palestinskom sukobu, prenosi Rojters. 

- Turska vodi pregovore u vezi sa civilima koje drži Hamas. Po naređenju predsednika Tajipa Erdogana, relevantne institucije su angažovane u tom procesu - rekao je neimenovani turski zvaničnik, ne navodeći više detalja.

Posle napada Hamasa na Izrael tokom vikenda, zvanična Ankara je pokrenula diplomatsku inicijativu u želji da posreduje u sukobu.

Turski političari, uključujući Erdogana, ranije su se sastajali sa pripadnicima Hamasa, ali od izbijanja najnovijeg sukoba nije bilo saopštenja o kontaktima Ankare sa tom palestinskom organizacijom.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)