FALI POLA MILIONA EVRA POSLE POSETE PAPE: Apel Marseljske biskupije vernicima Rimokatoličke crkve

DOK traje zasedanje Biskupskog sinoda Rimokatoličke crkve u Rimu s istorijskim novitetima, Biskupija u Marselju je upravo uputila poziv vernicima da im pomognu da popune rupu u kasi od pola miliona evra koja je nastala posle nedavne dvodnevne posete pape Franje ovom gradu krajem prošlog meseca.

ФАЛИ ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА ПОСЛЕ ПОСЕТЕ ПАПЕ: Апел Марсељске бискупије верницима Римокатоличке цркве

Foto Tanjug/AP

Papa je, između ostalog, održao i misu na prepunom gradskom stadionu "Velodrom", gde inače igra fudbalski klub Olimpik.

Cela poseta je koštala ukupno 2,3 miliona evra. Mecene i partneri su finansirali otprilike oko polovinu, odnosno 1,2 miliona. Takođe je sakupljeno oko 600.000 evra među učesnicima događaja i hodočasnicima, prodajom proizvoda i dobrovoljnim prilozima vernika. Nedostaje još 500.000.

Marseljska biskupija je zato uputila poziv vernicima da daju dodatne priloge da bi se nadoknadio nastali minus. Akcija je u toku. 

Jedan od razloga za minus je i slabija zarada zbog neočekivanog niskih priloga koje su dali vernici tokom velike mise na stadionu "Velodrom" 23. septembra. Da bi se pokrili troškovi, trebalo je da svako da po 20 evra u proseku. Izračunato je, međutim, da je darežljivost prosečno iznosila svega 4 evra.

Crkvene vlasti sada očekuju učešće svih Francuza, a ne samo žitelja drevnog mediteranskog grada.

- Bili smo domaćini celoj Francuskoj, nadamo se da će cela Francuska i odgovoriti na naš apel – poručili su iz Biskupije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)