LIČNOST U ŽIŽI: DŽastin Trudo - Feminista aplaudirao nacisti

A. V. V.

02. 10. 2023. u 17:37

OVACIJE koje je usred kanadskog parlamenta dobio Ukrajinac Jaroslav Hunka (98), za kog se ispostavilo da je bio pripadnik nacističke organizacije, zadalo je ozbiljan udarac kanadskom premijeru Džastinu Trudou.

ЛИЧНОСТ У ЖИЖИ: Џастин Трудо - Феминиста аплаудирао нацисти

Foto Tanjug/AP

U prisustvu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog predsedavajući Donjeg doma parlamenta Entoni Rot je Hunku predstavio kao "ukrajinskog i kanadskog heroja koji se borio za nezavisnost Ukrajine protiv Rusa u Drugom svetskom ratu", posle čega je usledio aplauz. Tapšao je i kanadski predsednik vlade, ali se pošto je objavljena Hunkina nezavidna istorija, izvinio. Tvrdio je da je Rota, koji je podneo ostavku, "isključivo odgovoran za... priznanja tom čoveku".

Sin je bivšeg premijera Kanade Pjera Trudoa, Džastin je rođen 1971. godine u Otavi. Diplomirao je književnost na univerzitetu Mek Gil 1994. godine. Posle školovanja radio je kao profesor u srednjoj školi u Vankuveru. Godine 2006. imenovan je za predsednika Radne grupe Liberalne partije za obnovu mladih. U kanadski parlament ušao je 2008. godine, da bi na čelo Liberalne partije došao 2013. godine.

Na mesto premijera izabran je dve godine kasnije. Trudo je, inače, drugi najmlađi premijer u kanadskoj istoriji posle Džoa Klarka. Izdvojio se odavno i po svom omiljenom modnom detalju, šarenim soknama, a zalagao se za legalizaciju marihuane i u više navrata se izjasnio kao feminista. Od 2005. je bio u braku sa Sofi Gregoar sa kojom ima troje dece, ali nedavno su objavili razvod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)