SUKOB OKO MARINE ABRAMOVIČ: Nakon poziva Zelenskog umetnici, oglasila se Zaharova

Novosti online

26. 09. 2023. u 17:28

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je umetnicu pozvao Marinu Abramović da bude ambasadorka Ukrajine. Na ovaj poziv odgovorila je Marija Zaharova.

СУКОБ ОКО МАРИНЕ АБРАМОВИЧ: Након позива Зеленског уметници, огласила се Захарова

Foto: EPA

Zaharova je na svom Telegram kanalu napala Marinu Abramovič rekavši da je „pola sveta“ optužuje Abramovič da je „satanista“.

- Ona periodično održava rituale na kojima se koristi svinjska krv i poziva političare da učestvuju u njima - istakla je Zaharova. Kako je precizirala, umetnica umesto četkice koristi svoje telo, a glavno sredstvo umetničkog izražavanja kod Marine Abramovič je fizička bol.

- Ali, ni to čak nije najužasnije, već činjenica da bilo da je istina ili dezinformacija, takve vesti svetska zajednica doživljava potpuno normalno. Kao što su donedavno u baltičkim zemljama i u Ukrajini doživljavani ‘veterani’ SS jedinica. Svetska zajednica je od zapadnih medija navikla na ovakvu ‘novu normalnost’ - zaključila je Zaharova.

Prethodno, britanski Telegraf objavio je da je Marina Abramovič izjavila u intervjuu za Muzej moderne umetnosti u Šangaju da ju je Zelenski pozvao da bude ambasador Ukrajine kako bi pomogla pogođenoj deci u Ukrajini u obnavljanju škola i sl.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona