KURTIJEV LOBISTA IPAK KRIV: Menendezu i njegovoj supruzi davali mito i šakom i kapom

Tanjug

22. 09. 2023. u 18:45

AMERIČKI senator Robert Menendez, demokrata iz Nju Džersija i njegova supruga optuženi su za krivična dela primanja mita, saopštili su danas savezni tužioci.

КУРТИЈЕВ ЛОБИСТА ИПАК КРИВ: Менендезу и његовој супрузи давали мито и шаком и капом

Foto: Printskrin/Jutjub/Senator Bob Menendez

Kancelarija američkog tužioca na Menhetnu tereti ih da su primali hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje Menendezove moći i uticaja kao senatora u korist biznismena iz Nju Džersija i činili usluge vladi Egipta, preneo je Rojters.

Tužioci su rekli da je mito uključivao gotovinu, zlato, uplate za hipoteku za kuću, nadoknadu za posao sa minimalnim zahtevima, luksuzno vozilo i druge stvari od vrednosti.

Robtert Menendez i njegova supruga Nadin suočavaju se sa po tri tačke optužbe u vezi sa korupcijom i iznudom. Menendez je u Senatu od 2006, a bio je predsednik uticajnog komiteta američkog Senata za spoljne odnose.

Ranije je u Nju Džersiju optužen za prihvatanje privatnih letova, priloga za kampanju i drugog mita od bogatog pokrovitelja u zamenu za usluge, ali suđenje 2017. završilo se nakon što je ušlo u zastoj.

Tužioci traže da Menendezu bude oduzeta imovina, uključujući njegovu kuću u Nju Džersiju, Mercedes-Benc iz 2019. i oko 566.000 dolara u gotovini, zlatnim polugama i sredstvima sa bankovnog računa.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN - Koje države odlučuju pobednika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024