AMERIČKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Pojavio se novi neprijatelj ukrajinske vojske na bojnom polju

Novosti online

17. 09. 2023. u 17:55 >> 17:55

PROMENA vremena u zoni borbenih dejstava na kišu i sneg zakomplikovaće borbena dejstva, ali će se ona nastaviti, izjavio je američkom listu „Volstrit džrnal“ (Wall Street Journal) vojnik iz vazdušno-obaveštajnog bataljona Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Solonjko, a sa njim se slaže i analitičar OSINT-a Brejdi Afrik.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ УПОЗОРАВАЈУ: Појавио се нови непријатељ украјинске војске на бојном пољу

Foto Tanjug/AP

-Uskoro će nam kiša otežati akcije, a blato će nam ograničiti manevarske sposobnosti. Logističke maršrute su i tako ograničene, a nadalje će biti još manje opcija. Mogućnosti će biti sužene za oklopna vozila, rekao je Solonjko.

Vojni eksperti smatraju da će u periodu od novembra do sredine decembra, zbog lošeg vremena, biti izuzetno teško da se vodi ofanziva pomoću zapadne tehnike.

Međutim, Afrik ističe da će svaka značajna pauza u ukrajinskoj kontraofanzivi učiniti složenijim napredovanje i omogućiti Oružanim snagama Rusije da ojačaju svoje odbrambene pozicije.

Velika kontraofanziva ukrajinske vojske počela je u junu 2023. godine. Melitopolj se smatra glavnim ciljem ukrajinske ofanzive u Zaporoškoj oblasti. Nakon osvajanja tog grada, kako su pisali zapadni mediji, ukrajinska vojska može da „razreže“ rusku vojsku, zatvori kopneni koridor na Krim i počne da vrši ofanzivu na poluostrvo.

Početkom septembra je komandant operativno-strateške grupe ukrajinske vojske „Tavrija“ Aleksandar Tarnavski u intervjuu britanskom listu „Obzerver“ saopštio da bi ukrajinska vojska mogla da probije prvu liniju odbrane ruske vojske u Zaporoškom pravcu.

Vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki je prošle nedelje rekao da je veoma napeta situacija u regionu, kao i da je ruska vojska napustila selo Rabotino. Ministarstvo odbrane Rusije je nakon toga saopštilo da nema promena u taktičkom položaju ruske vojske.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!