VELIKI DAN ZA MOSKVU: Putin poručio - Ovde kuca srce naše ogromne, voljene zemlje...

Novosti online

09. 09. 2023. u 13:21

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin čestitao je danas Moskovljanima Dan grada, navodeći da je Moskva od svog osnivanja uvek bila pouzdana odbrana i čvrst oslonac za celu rusku državu, kao i da Rusija, uprkos mnogim izazovima, ide napred i sprovodi sve svoje planove.

ВЕЛИКИ ДАН ЗА МОСКВУ: Путин поручио - Овде куца срце наше огромне, вољене земље...

Foto: Tanjug/AP

- Jedinstven po svojoj lepoti i drevnoj veličanstvenosti, naš glavni grad uvek gleda u budućnost i s pravom personifikuje sve što je svetlo, talentovano i napredno. Impresionira brzim, dinamičnim razvojem, neprestanim ritmom ogromne, ambiciozne metropole, inspiriše svojom kreativnošću, energijom i, naravno, zaista neograničenim mogućnostima - kazao je Putin.

Ruski lider je dodao da Rusija ne odstupa ni korak od realizacije svojih velikih razvojnih programa.

- Naš glavni grad na adekvatan način odgovara na aktuelne složene izazove. Istovremeno, ne odstupa ni korak od implementacije svojih velikih razvojnih programa. Kao i cela naša država. Imamo mnogo izazova koje prevazilazimo. Ali idemo napred, razvijamo se, sprovodimo sve naše planove, ništa nije smanjeno - istakao je Putin.

Kako je naglasio ruski predsednik, Moskva je od svog osnivanja uvek bila pouzdana odbrana i čvrst oslonac za celu rusku državu, dok je sama istorija odredila njenu posebnu ulogu glavnog grada Rusije. 

- Ovde kuca srce naše ogromne, voljene zemlje, koja danas čvrsto brani i potvrđuje svoj suverenitet. Moskovljani su, kao i stanovnici svih konstitutivnih entiteta Federacije, na borbenoj straži u zoni Specijalne vojne operacije, boreći se hrabro i herojski - dodao je.

Putin je dodao da je glavni grad preuzeo pokroviteljstvo nad Donjeckom i Luganskom i da sprovodi ogroman, sveobuhvatan posao na obnavljanju infrastrukture.

- Srećan vam svima Dan Moskve! - poručio je ruski predsednik.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici