OLUJA STIŽE U MADRID: Obilne kiše u Španiji, žitelji pozvani da ostanu u svojim domovima

Tanjug

03. 09. 2023. u 17:13

GRADONAČELNIK Madrida pozvao je danas sugrađane da ostanu u svojim domovima jer prestonicu očekuje oluja sa najavljenim obilnim padavinama koje su već pogodile druge delove Španije.

ОЛУЈА СТИЖЕ У МАДРИД: Обилне кише у Шпанији, житељи позвани да остану у својим домовима

Foto Pixabay free images

Nacionalna meteorološka agencija AEMET izdala je crveni alarm zbog moguće ekstremne opasnosti za region Madrida, provinciju Toledo i grad Kadiz.

Očekuje se da bi u Madridu za 12 sati moglo da padne i do 120 litara kiše po kvadratnom metru, čime bi mogao da bude oboren rekord u poslednjih pet decenija. Fudbalska utakmica između Atletika i Sevilje odložena je zbog ekstremno velikog rizika od poplava u Madridu.

 - Zbog izuzetne i neuobičajene situacije kada bi količina padavina mogla da obori prethodni rekord, molim građane Madrida da ostanu danas u svojim kućama - rekao je gradonačelnik Hose Luis-Martines-Almeida na platformi X (Tviter).

 - Nebo nad Madridom već je prekrivenom tamnim oblacima, ali brojni Madriđani i dalje su na otvorenom - piše Rojters.

BONUS VIDEO:

OBOREN GINISOV REKORD: Ovo je najmanja drvena kašika na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024