"VAGNER" NIJE PROBLEM: Zvanični stav Vašingtona - Ne postoji pretnja po članice NATO zbog prisustva Vagnera u Belorusiji

Tanjug

01. 08. 2023. u 19:05

BELA kuća je saopštila danas da ne postoji konkretna pretnja po članice NATO zbog prisustva ruske paravojne grupe "Vagner" u Belorusiji.

ВАГНЕР НИЈЕ ПРОБЛЕМ: Званични став Вашингтона - Не постоји претња по чланице НАТО због присуства Вагнера у Белорусији

Foto: Telegram printskrin/RIA Novosti

- Sjedinjene Države nisu svesne bilo kakve konkretne pretnje po Poljsku ili druge saveznice NATO zbog prisustva snaga grupe Vagner u Belorusiji - rekao je da portparol Bele kuće Džon Kirbi, prenosi Rojters.

Dodao je da Vašington pažljivo prati situaciju, nakon što je neodređeni broj Vagnerovaca počeo da obučava belorusku vojsku, što je dovelo do toga da Poljska premesti više od 1.000 vojnika na granicu sa Belorusijom.

Govoreći o situaciji u Nigeru, Kirbi je rekao da nema naznaka da Rusija stoji iza vojnog puča, kao i da SAD nisu promenile svoju odluku o prisustvu u toj zapadnoafričkoj zemlji.

- Vlada SAD još nije donela nikakvu odluku o budućnosti američke pomoći Nigeru - naveo je portparol Bele kuće.

Vojna hunta je prošle nedelje zbacila predsednika Nigera Mohameda Bazuma i njegovu vladu, što je sedmi vojni puč u Zapadnoj i Centralnoj Africi za manje od tri godine.

BONUS VIDEO: 

PANIKA ZBOG TAJFUNA: Rafovi u prodavnicama prazni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)