"ZADALI SMO PRVI UDARAC" Kijev priznao odgovornost za eksploziju na Krimskom mostu

Tanjug

09. 07. 2023. u 16:17

UKRAJINA je prvi put priznala da je odgovorna za napad na Krimski most u oktobru prošle godine, prenosi agencija RIA Novosti.

ЗАДАЛИ СМО ПРВИ УДАРАЦ Кијев признао одговорност за експлозију на Кримском мосту

Foto: AP Photo

"273 dana otkako smo zadali prvi udarac na Krimskom mostu kako bi poremetili rusku logistiku", napisala je zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar na Telegramu.

Krajem maja šef Ukrajinske službe bezbednosti (SBU) Vasilij Maljuk rekao je da Kijev želi da preseče logistički put do poluostrva i da je preduzeo odgovarajuće mere, ali nije precizirao koje.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov je negirao da ukrajinske obaveštajne službe stoje iza napada na most.

Rano ujutru 8. oktobra prošle godine kamion je dignut u vazduh na Krimskom mostu, zbog čega se zapalilo sedam železničkih cisterni sa gorivom iz voza koji se kretao železničkim delom prelaza.

Eksplozija na mostu delimično je uništila drumski deo mosta, zbog čega je privremeno zaustavljen saobraćaj.

FSB je objavio da su za eksploziju na Krimskom mostu (poznatom i kao Kerčki most) odgovorni Glavni obaveštajni direktorat ukrajinskog Ministarstva odbrane i njen direktor Kirilo Budanov.

U tom slučaju uhapšeno je ukupno osam osoba.

BONUS VIDEO: 

„Timski rad je ključan“: Ruski vojnici izvode borbene vežbe na poligonima blizu linije fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!