BUKNULO 116 POŽARA, ZAPALJENO 78 AUTOMOBILA: Povećava se bilans nereda u Francuskoj

Osme noći protesta u Francuskoj zbog ubistva sedamnaestogodišnjeg Naela, neredi su nastavili da jenjavaju. Registrovano je ukupno 116 požara u celoj zemlji, zapaljeno je 78 automobila, a uništeno je i osam javnih zgrada. Uhapšeno je 16 osoba.

БУКНУЛО 116 ПОЖАРА, ЗАПАЉЕНО 78 АУТОМОБИЛА: Повећава се биланс нереда у Француској

Foto: Prinstrkin BFMTV

Tokom dana zaplenjeno je 400 kilograma pirotehničkih sredstava za vatromet, od čega 300 kilograma samo u jednim kolima. Tri osobe su privedene tim povodom. Pokrenuta je i istraga protiv devet osoba koje su podmetnule požar na opštinskoj zgradi u mestu Mon an Barel.

Vlasti su odlučile da kao jednu od prvih hitnih mera usvoje zakon o obnovi porušenih i uništenih dobara, pa je nacrt već predstavljen u sredu ujutro na Savetu ministara.

Za vlasnike radnji koji su pretrpeli štetu, anulirani su porezi i doprinosi, da bi što pre mogli da ponovo započnu s normalnim aktivnostima.

Najsiromašniji vlasnici zapaljenih automobila, koji zarađuju manje od 26.000 evra godišnje, iako nisu bili kasko osigurani, moći će da računaju na pomoć za obnovu voznog parka do 4.600 evra.

Fond finansijske pomoći za policajca koji je ubio Naela dostigao je vrtoglavu cifru od preko milion i šesto hiljada evra i nastavlja da raste. Protiv organizatora je pokrenuta i tužba.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)