PROTEST U LOS ANĐELESU: Hiljade hotelskih radnika u štrajku, traže veće plate i beneficije

Tanjug

02. 07. 2023. u 23:51

HILjADE hotelskih radnika u Los Anđelesu stupili su danas u štrajk tražeći veće plate i beneficije.

ПРОТЕСТ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ: Хиљаде хотелских радника у штрајку, траже веће плате и бенефиције

Foto Tanjug/AP

Sindikat “Unite Here Local 11”, koji predstavlja hiljade kuvara, sobarica, konobara i recepcionera u hotelima u Los Anđelesu i okruzima Orindž, saopštio je da se sindikalni radnici bore da priušte sebi smeštaj u gradovima u kojima su radili i dobili otkaze tokom pandemije korona virusa, preneo je Rojters.

Foto Tanjug/AP

Sindikat traži osnivanje stambenog fonda za radnike u ugostiteljstvu, veće plate, zdravstvene beneficije i bolje uslove rada.

Za odobrenje štrajka glasalo je 8. juna 96 odsto hotelskih radnika, saopštio je sindikat.

Ugovori su istekli 30. juna u 62 hotela u južnoj Kaliforniji, piše "Los Anđeles tajms".

”Vestin Bonaventure", najveći hotel u Los Anđelesu, postigao je dogovor sa svojim radnicima samo dan pre isteka ugovora, saopštio je sindikat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!