PUTIN O POTEZIMA ZAPADA: Izgubili su ruske turiste zbog rusofobije

Tanjug

28. 06. 2023. u 22:51

ZAPAD se svojom rusofobijom i antiruskim sankcijama precrtao sa liste atraktivnih turističkih destinacija za Ruse i trpi gubitke, izjavio je danas u Derbentu ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН О ПОТЕЗИМА ЗАПАДА: Изгубили су руске туристе због русофобије

Foto: Tanjug/AP photo

- Poslednjih godina kod nas se aktivno razvija domaći turizam, dinamika je veoma dobra. Naravno, svoju ulogu su odigrali i spoljni faktori – svakakve sankcije i ograničenja od strane vlasti nekih država, rusofobija koju oni podstiču - rekao je Putin na skupu o razvoju turizma u Severno-kavkaskom federalnom okrugu.

Naime, dodao je Putin, ''oni su se sami precrtali sa liste turističkih destinacija koje su privlačne ruskim građanima i time gube i prihode i ugled i poverenje svojih partnera“, prenose RIA Novosti.

Za dugoročni razvoj turizma Rusija ima ogroman potencijal - kulturni, prirodni i rekreativni, istakao je Putin.

- Glavno je da naša turistička industrija dostiže novi nivo, povećava atraktivnost, aktivno se promoviše razvoj saobraćajne infrastrukture, odmarališta, hotela, restorana i kafića, unapređenje javnih prostora - rekao je Putin.

Veliki broj preduzetničkih inicijativa i projekata se realizuje u ovoj oblasti, i sve više ljudi bira Rusiju kao mesto za odmor, dodao je Putin. Prema njegovim rečima, zajednički zadatak i države i ruskog biznisa je da obezbede rast kvaliteta turističkih usluga i infrastrukture i da teže najvišim standardima.

- Važno je da Rusija ima sve za dugoročan, siguran, efikasan razvoj sektora turizma... Ovo je ogroman istorijski, kulturni, prirodni, rekreativni potencijal. U pogledu raznolikosti prirodnih i klimatskih uslova, mi možda uopšte nemamo konkurenciju u svetu - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?