ZALUŽNIJ I MILI: Imamo staratešku inicijativu, sve se odvija prema planu

P. Z. S./ ukrinform.ua

28. 06. 2023. u 21:14

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužij je tokom telefonskog razgovora sa predsedavajućim Združenog generalštaba SAD generalom Markom Milejem izjavio da su ukrajinske snage uspele da postignu stratešku inicijativu.

ЗАЛУЖНИЈ И МИЛИ: Имамо старатешку иницијативу, све се одвија према плану

Foto mil.gov.ua

Kako je preneo Ukrinform, ovo je glavnokomandujući objavio u Telegramu.

-Imao sam telefonski razgovor sa predsedavajućim Združenog generalštaba generalom Markom Milijem. Razgovarali su o situaciji na frontu. Uspeli smo da postignemo stratešku inicijativu, Bezbednosne i odbrambene snage Ukrajine nastavljaju da sprovode ofanzivne akcije, imamo napredak, rekao je Zalužnij.

Glavnokomandujući Oružanih snaga dodao je da ruske trupe pružaju snažan otpor, a da istovremeno trpe velike gubitke. Pored toga, neprijatelj pokušava da zadrži položaje neprekidnim miniranjem terena.

Zalužnij je generalu Miliju rekao i o hitnim potrebama ukrajinske vojske u oružju, municiji i sredstvima za razminiranje.

-Slučajno sam mu zahvalio na paketu vojne pomoći koji su SAD objavile dan ranije. Dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu i koordiniramo akcije za deokupaciju ukrajinske teritorije, napisao je glavnokomandujući.

Kako je preneo Ukrinform, 24. juna je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij tokom telefonskog razgovora sa predsedavajućim Združenog generalštabova Sjedinjenih Američkih Država, generalom Markom Milijem, izjavio da je ofanzivna operacija se odvija po planu.

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)