ČUDNO SAOPŠTENJE IZ SEVERNE KOREJE: "To je naš najveći neuspeh"

Tanjug

19. 06. 2023. u 07:49

RUKOVODSTVO Severne Koreje je na poslednjem sastanku vladajuće stranke nazvalo prošlomesečno neuspelo lansiranje vojnog satelita najvećim neuspehom, izvestila je severnokorejska državna agencija KCNA.

ЧУДНО САОПШТЕЊЕ ИЗ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: То је наш највећи неуспех

Foto: Profimedia

Prošireni plenarni sastanak održan je između petka i nedelje, a s njega je poslata poruka radnicima i istraživačima da analiziraju neuspelo lansiranje i pripreme se za drugo u bliskoj budućnosti, preneo je Rojters.

Kako je navela KCNA, oni koji su bili zaduženi za lansiranje satelita bili su "jako kritikovani".

- Severnokorejska raketa pala je u more nakon što je izgubila pritisak zbog nenormalnog pokretanja motora drugog stepena - objavili su iz Pjongjanga nakon neuspelog lansiranja satelita u, kako ocenjuje britanska agencija, neobično iskrenom priznanju.

Severna Koreja je obećala da će nastaviti da razvija svoju nuklearnu sposobnost i jačati solidarnost s drugim zemljama koje se protive onome što je nazvala "američkom strategijom za svetsku nadmoć".

Na sastanku je razgovarano i o osiguravanju samodovoljnosti u snabdevanju hranom povećanjem poljoprivredne proizvodnje u zemlji i ispunjavanjem godišnjeg cilja proizvodnje žitarica. 

Početkom godine iz Ministarstva ujedinjenja Južne Koreje poručili su da im se čini kako se na Severu situacija s hranom pogoršala.

Severna Koreja je pod strogim međunarodnim sankcijama zbog svog nuklearnog programa i lansiranja balističkih projektila, a njenu privredu dodatno je opteretilo strogo, samonametnuto zatvaranje granica, koje je za cilj imalo suzbijanje epidemije izazvane širenjem koronavirusa.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Peterburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)