PRINC HARI SVEDOČIO DRUGI DAN ZAREDOM: "Osećao bih nepravdu kada bi sud ocenio da nisam bio žrtva hakovanja"

Tanjug

07. 06. 2023. u 14:08

BRITANSKI princ Hari rekao je danas da je hakovanje telefona izvedeno na velikom nivou u britanskoj štampi i da bi on osećao nepravdu kada bi Viši sud u Londonu ocenio da nije bio žrtva, preneo je Rojters.

ПРИНЦ ХАРИ СВЕДОЧИО ДРУГИ ДАН ЗАРЕДОМ: Осећао бих неправду када би суд оценио да нисам био жртва хаковања

Foto: AP

Hari, prvi visoki član kraljevske porodice koji je iznosio dokaze pred sudom u više od 130 godina, bio je pod "unakrsnom vatrom" na klupi za svedoke drugi dan zaredom nakon njegovih optužbi da su tabloidi koristili nezakonita sredstva da ga prate još otkako je bio dete.

Suočio se sa skoro petočasovnim ispitivanjem u utorak, a "propitivač" je bio Endru Grin, advokat Miror grup njuz pejpers (MNG), grupe koja u svojim izdanjima ima Dejli miror, Sandej miror i Sandej pipl, protiv kojih je Hari i još 100 ljudi podnelo tužbe da su nezakonito širili informacije o njima, prikupljene između 1991. i 2011. godine.

Grin je danas rekao da nema mobilnih podataka koji ukazuju da je Hari bio žrtva telefonskog hakovanja.

- Ako bi sud utvrdio da vas nikada nije hakovao nijedan MNG novinar, da li biste osećali olakšanje ili razočaranje - pitao je Grin princa.

Hari je rekao da je takvo pitanje čista spekulacija i da veruje da su ga najmanje tri lista hakovala u to vreme, i da oko toga nema sumnje.

- Da se donese odluka protiv mene ili bilo koga ko je takođe podneo tužbu, a uzimajući u obzir da je MNG prihvatila hakovanje... da, osećao bih neku nepravdu - odgovorio je Hari.

Na Grinov komentar da bi "Hari želeo da bude žrtva", princ je odgovorio da "niko ne želi da mu telefon bude hakovan".

Prenoseći detalje sa suđenja, Rojters dodaje da je Hari i danas delovao opušteno, da je govorio odlučno, ali tiho, dok ga je Grin ispitivao o detaljima iz više od 33 novinska članka za koje Hari kaže da su kreirani koristeći informacije pridobijene na nezakonit način.

Grin, koji je opisao Harijeve optužbe kao "totalnu spekulaciju", pitao ga je za koju vest iz svog privatnog života smatra da bi bila od javnog interesa.

- Da imam povredu zbog koje mi je život ugrožen. Siguran sam da ima još interesantnih informacija - rekao je Hari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati