NERVOZA U VATIKANU ZBOG ZDRAVLJA PAPE FRANJE: Konzervativci i liberali spremni za završni obračun

Zdravstveno stanje poglavara Katoličke crkve nije dobro i izvršene su sve pripreme za operativni zahvat.

НЕРВОЗА У ВАТИКАНУ ЗБОГ ЗДРАВЉА ПАПЕ ФРАЊЕ: Конзервативци и либерали спремни за завршни обрачун

Papa Franja , Foto AP

U Vatikanu vlada izvanredno stanje zbog pogoršanja zdravlja pape. Liberal koji slede njegove reforme pripremaju se za završni obraččun sa konzervativcima, koji se žestoko protive reformama i smatraju da je papa Franjo naneo crkvi bolne udarce.

Niko ne zna kakvi će biti potezi pape i ako ova operacija prođe dobro, da li će nastaviti sa vođenjem crkve ili će se odlučiti za penziju.

Kada je papa Franjo u utorak bio u rimskoj bolnici Đemeli izvršene su sve pripreme za operativni zahvat. Papa ima smetnje u abdomenu, a lekari nisu saopštili o čemu se konkretno radi. To je već uobičajeno za Vatikan da kasno reaguje kada je u pitanju zdravlje pape.

Saopšteno je samo da nije reč o komplikovanom zahvatu i da lekari očekuju da će se papa brzo oporaviti. ”Hospitalizacija će trajati nekoliko dana kako bi se omogućio normalan postoperativni tok i potpuni funkcionalni oporavak”, rekli su lekari. Zahvat koji će biti obavljen danas trajaće oko dva časa.

Pod punom anestezijom lekari će izvesti zahvat na trbušnoj stijenki i ugraditi ”protezu” jer su se vratile izrasline u trbuhu. Sličan zahvat je poduzet 2021. godine kada je papa ostao deset dana u bolnici.

Za sada nije odgođen papin put u Lisabon koji je predviđen u avgustu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)