ADVOKATI TRAMPA IMALI SASTANAK U MINISTARSTVU PRAVDE: Čekaju rasplet slučaja vezanog za tajna dokumenta

Tanjug

05. 06. 2023. u 21:00

ADVOKATI Donalda Trampa sastali su se danas sa zvaničnicima američkog Ministarstva pravde u vreme kada se bliži odluka o tome da li će biti podignuta optužnica zbog rukovanja poverljivim dokumentima na imanju bivšeg predsednika na Floridi.

АДВОКАТИ ТРАМПА ИМАЛИ САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ: Чекају расплет случаја везаног за тајна документа

Bivši predsednik na udaru američkog pravosuđa, Foto AP

Trampovi advokati pre dve nedelje su zatražili sastanak sa državnim tužiocem Merikom Garlandom kako bi izrazili zabrinutost zbog, kako su naveli, lošeg ponašanja Tužilaštva i prekoračenja od strane tima predvođenog specijalnim tužiocem Džekom Smitom, preneo je AP.

Međutim, kako se navodi, sastanak advokata odbrane sa zvaničnicima Ministarstva pravde takođe se često koristi kao prilika da pokušaju da ih ubede da ne podnose krivične prijave.

Trojica Trampovih advokata - Džejms Trasti, Džon Rouli i Lindzi Haligan - izašli su danas ujutru iz zgrade Ministarstva pravde u Vašingtonu nakon više od sat vremena.

Tramp je potom na svojoj platformi Truth Social napisao "kako može neko da ga optuži, kada nije učinio ništa loše, a nijedan drugi predsednik nije optužen".

On se osvrnuo na istragu protiv njegove rivalke iz 2016 Hilari Klinton, koja je završena bez krivičnih prijava, kao i na odvojenu tekuću istragu o prisustvu poverljivih dokumenata u kancelariji i kući predsednika Džozefa Bajdena.

On je to okarakterisao kao "lov na veštice".

Međutim, za razliku od Trampove istrage, Bajdenovi predstavnici su prvobitno upozorili Ministarstvo pravde na otkrivanje poverljivih dokumenata i pristali na dobrovoljne pretrage FBI.

FBI je u istrazi o Trampu dobio nalog za pretres u avgustu i pronašao oko 100 dodatnih poverljivih dokumenata iz Mar-a-Laga.

Veruje se da je istraga o potencijalnom pogrešnom rukovanju poverljivim dokumentima u Mar-a-Lagu pri kraju, a odluka o optužnici će verovatno uskoro biti doneta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)