NEĆE BITI DANAS: Lukašenko je odgovorio na pitanje o stvaranju jedinstvene valute u Rusiji i Belorusiji

Novosti online

29. 05. 2023. u 10:47

UVOĐENjE jedinstvene valute sa Rusijom nije pitanje današnjeg dana, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko se, kako je rekao u ponedeljak na sastanku sa predsednicom Centralne banke Rusije Elvirom Nabiulinom, dogovorio sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

НЕЋЕ БИТИ ДАНАС: Лукашенко је одговорио на питање о стварању јединствене валуте у Русији и Белорусији

Foto: Arhiva Novosti

- Nema pitanja o tome da imamo Međubankarski valutni savet (Centralne banke Rusije i Narodne banke Belorusije – prim. aut.). Nije lak proces stvaranja jedinstvene valute i verovatno, kako smo se dogovorili sa predsednikom Rusije, neće biti danas -  rekao je Aleksandar Lukašenko.

Beloruski lider je napomenuo da bi želeo da „nauči“ nešto od šefa Centralne banke Ruske Federacije, postavi niz pitanja koja su danas na usnama mnogih šefova država.

- To vidite u našim govorima. Verovatno mnogo govorimo, ali čak i ako nešto razumemo (kao što je rezervna valuta i tako dalje), ne razumemo baš kada će to biti i kako će se razvijati. Pitanja me najviše interesuju, tačnije, vaše gledište, odnosno gledište vaših specijalista - rekao je predsednik Belorusije, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!