POGLEDAJTE - BRUTALNE BORBE ZA BAHMUT: Vagnerovci čiste preostalu četvrt, VSU napreduje po bokovima (VIDEO)

P. Z. S. / RVvoenkor

18. 05. 2023. u 01:23

TOKOM juriša na Bahmut, utvrđeni rejon „Gnezdo“ je očišćen, VSU napada po boku gde je došlo do gubitka položaja.

ПОГЛЕДАЈТЕ - БРУТАЛНЕ БОРБЕ ЗА БАХМУТ: Вагнеровци чисте преосталу четврт, ВСУ напредује по боковима (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

- PMC "Vagner" napredovao je za 260 m i u bliskoj budućnosti Bahmut će biti zauzet, kazao je osnivač "vagnerovaca" Jevgenij Prigožin.

On je naglasio i da su danas (17. 5 .2023) jedinice Vagner PMC napredovale do 260 metara i zauzele površinu od 180.000 kvadratnih metara.

- Pod kontrolom VSU ostaje 1,28 kvadratnih kilometara (juče je bilo 1,46), kazao je Prigožin.

Šef "orkestra" je rekao i da jedinice Oružanih snaga Ukrajine pružaju žestok otpor, da se borba vodi za svaku kuću, za svaki ulaz, za ​​svaki metar teritorije.

-Uprkos činjenici da je samo par odsto teritorije ostalo pod VSU, nemoguće je opkoliti VSU zbog gubitka položaja regularnih ruskih vojnih jedinica u okolini Bahmuta.

Moćni utvrđeni odbrambeni rejon Oružanih snaga Ukrajine "Gnezdo" u potpunosti su očistile snage PMC „Vagner“. VSU trenutno ima samo dva odbrambena područja u gradu - "Domino" i "Avion".

Tokom ofanzive VSU, jedinice ruske armije su izgubile položaje severozapadno od Kleščejevke i povukle se na "povoljnije odbrambene linije".

U međuvremenu, ukrajinski vojni analitičari potvrđuju gubitak Gnezda i objavljuju svoje izveštaje:

U sektoru sa privatnim kućama na severu sive zone Bahmuta, borbe se nastavljaju, PMC napada prema oblasti Novi ("Domino").

Iz okruga Čerem ("Gnezdo") i 18. škole ("Konstruktor"), "Vagneri" izvode jurišne akcije na višespratnice okruga Novi ("Domino").

Oružane snage Ukrajine nastavljaju ofanzivne borbe za strateške visine jugoistočno od Ivanovske šume, iza kanala Severski Donjec - Donbas.

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu