MAKRON O SITUACIJI U EVROPI: Arhitektura bezbednosti EU mora da isključi konfrontaciju s Rusijom

Novosti online

14. 05. 2023. u 22:07

ARHITEKTURA evropske bezbednosti mora da osigura odsustvo konfrontacije s Rusijom i potpunu garanciju bezbednosti Ukrajini, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron u intervju za list „Opinion“.

МАКРОН О СИТУАЦИЈИ У ЕВРОПИ: Архитектура безбедности ЕУ мора да искључи конфронтацију с Русијом

Foto Tanjug/AP

-Uvek sam govorio da u budućnosti arhitektura evropske bezbednosti mora potpuno da osigurava bezbednost Ukrajine. Ona, međutim, mora da uključi i odsustvo konfrontacije s Rusijom i ponovnu izgradnju stabilne ravnoteže. Potrebno je prevladati još mnogo etapa da bi se do toga došlo, rekao je Makron.

On je naveo da je zadatak Evrope da pomogne Ukrajini u kontraofanzivi, „da pripremi pitanja garancija bezbednosti i pregovora koji neizbežno treba da počnu“.

Foto Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, Rusija je pretrpela „geopolitički poraz“, počela proces „padanja u vazalnu zavisnost“ od Kine i izazvala sumnju kod svojih istorijskih saveznika.

Šefica francuske diplomatije Katrin Kolona je ranije izjavila da Francuska smatra da je neophodno da se sačuvaju svi kanali dijaloga s Rusijom i da nije zainteresovana za njenu dalju izolaciju.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)