ERDOGAN - POMIRITELJ ISTOKA I ZAPADA: Turski predsednik pametno sedi na dve stolice

Tanjug

13. 05. 2023. u 08:08

TURSKA ima dobre odnose i sa Sjedinjenim Američkim Državama i sa Rusijom, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

ЕРДОГАН - ПОМИРИТЕЉ ИСТОКА И ЗАПАДА: Турски председник паметно седи на две столице

Foto: AP Photo/Burhan Ozbilici, File

- Turska je prijatelj sa SAD i Rusijom i sa onima koji su zlobni prema nama na Zapadu - rekao je Erdogan tokom javnog obraćanja uoči sutrašnjih predsedničkih i parlamentarnih izbora u toj zemlji, preneo je "TRT".

Erdoganove ocene došle su dan nakon što je Erdoganov rival na izborima Kemal Kiličdaroglu, zajednički kandidat šest opozicionih stranaka, u četvrtak optužio Rusiju da stoji iza video snimka na kojem se navodno diskredituju kandidati za predsednika na izborima. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u petak je odbacio optužbe, rekavši da nema trunke dileme oko bilo kakvog mešanja Rusije u turske izbore, kao i da "oni koji šire takve glasine su obični lažovi".

On je dodao da Rusija ceni veze koje ima sa Turskom jer Ankara preduzima vrlo odgovorne, suverene i promišljene poteze. Upitan da odgovori o navodima da neće napustiti predsedničku funkciju ukoliko opozicija pobedi, Erdogan je rekao da će prihvatiti bilo kakav rezultat kao legitiman. Erdogan je u petak kritikovao Kiličdaroglua zbog primedbi na račun Rusije.

- Kiličdaroglu napada Vladimira Putina i Rusiju. Kada napadnete Putina sada, žao mi je, neću to prihvatiti. Jer, naši odnosi sa Rusijom nisu ispod odnosa koje imamo sa SAD. Naša trgovinska razmena veća je sa Rusijom nego sa Amerikom - rekao je Erdogan.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ERDOGANA - Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku