EVROPI NEOPHODNA INTEGRACIJA ODBRAMBENE INDUSTRIJE: Poruka Olafa Šolca poslanicima EP

I.S.

09. 05. 2023. u 14:53

EVROPSKA unija mora više da radi na integraciji svoje odbrambene industrije, poručio je nemački kancelar Olaf Šolc poslanicima u Evropskom parlamentu povodom Dana Evrope. Kao takođe prioritetni zadatak, on je naveo postizanje dogovora o tome kako da se Stari kontitent izbori sa migracijama.

ЕВРОПИ НЕОПХОДНА ИНТЕГРАЦИЈА ОДБРАМБЕНЕ ИНДУСТРИЈЕ: Порука Олафа Шолца посланицима ЕП

Olaf Šolc, Foto AP

Evropa bi, veli Šolc, trebalo da pojača napore po pitanju bliže vojne saradnje, zajedničkih nabavki i integraciji odbrambene industrije. Kako je istakao, "stav Evrope će se čuti samo ukoliko sve zemlje budu govorile istim glasom".

On se založio i za sporazum o reviziji sistema azila EU, pre izbora, na nivou EU, 2024. godine. "Ujedinjuje nas cilj boljeg upravljanja i organizovanja neregularnih migracija, koji ne podrazumeva izdaju naših vrednosti", poručio je i pozvao na brzo postizanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa južnoameričkim trgovinskim blokom Merkosur, koji čine Argentina, Brazil, Paragvaj i Urugvaj, ali i sa Meksikom, Indijom, Indonezijom, Australijom i Kenijom.

- Evropa mora da se okrene svetu. Ako i narednih godina, nastavimo sa besplodnim pregovorima o novim sporazumima o slobodnoj trgovini, drugi će diktirati pravila, što znači niže ekološke i socijalne standarde - upozorio je nemački kancelar i potvrdio svoju posvećenost proširenju EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!