CILJ JE BILO UBISTVO PUTINA: Peskov osuo paljbu po Vašingtonu - Kijev radi šta mu se kaže

Novosti Onlajn

04. 05. 2023. u 13:06

IZA napada na Kremlj stoje SAD, saopštio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. Vašington je birao ciljeve za Kijev.

ЦИЉ ЈЕ БИЛО УБИСТВО ПУТИНА: Песков осуо паљбу по Вашингтону - Кијев ради шта му се каже

Foto: EPA

- Pokušaji u Kijevu i Vašingtonu da se ograde od toga su, naravno, apsolutno smešni. Znamo dobro da se odluke o takvim akcijama i takvim terorističkim napadima ne donose u Kijevu, već u Vašingtonu. A Kijev radi šta mu se kaže - rekao je Peskov novinarima.

- Kijevu se ne dozvoljava svaki put ni da bira sredstva. To se takođe često diktira sa druge strane okeana. Mi to dobro znamo i svesni smo toga - naglasio je on.

Na pitanje novinara, na osnovu čega Kremlj optužuje Ukrajinu za napad, Peskov je odgovorio: "To su podaci kojima raspolažemo, podaci koje dobijaju naše specijalne službe“.

On je objasnio da su ruske vlasti objavile samo mali deo podataka koje imaju o ovom napadu.

- Ovde je veoma važno da Vašington shvati da mi to znamo i da razume koliko je opasno takvo direktno učešće u sukobu - dodao je on.

On je podsetio na situaciju iz ranih 2000-ih tokom kontraterorističke operacije u Čečeniji, kada je ruski predsednik Vladimir Putin u više navrata pozivao zapadnu zajednicu da ne podržavaju međunarodne teroriste, jer će, pre ili kasnije, oni krenuti na Zapad.

- Nisu slušali. I mnoge zemlje sveta suočile su se sa monstruoznim manifestacijama međunarodnog terorizma. Desile su se mnoge tragedije. Zaista želim da ljudi ne zaborave ovu priču - rekao je Peskov.

 

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve bespilotne letelice iznad Putinove rezidenc

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave