POGLEDAJTE - UDAR MOĆNIH MI-35 NA POLOŽAJE VSU: Ruska armija objavila snimke dejstva “krokodila” (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

25. 04. 2023. u 23:03

DOPISNIK TV Zvezde Natalija Pantaleva letela je helikopterom Mi-8 i pokazala jedinstvene snimke njegovog delovanja.

ПОГЛЕДАЈТЕ - УДАР МОЋНИХ МИ-35 НА ПОЛОЖАЈЕ ВСУ: Руска армија објавила снимке дејства “крокодила” (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


Pored toga, snimljeni su i snimci borbenog rada jurišnog helikoptera Mi-35. Filmska ekipa je ispratila Mi-35, koji je dobio naređenje da uništi položaje ukrajinskih militanata u jednoj od ratnih zona. Glavni zadatak je da se ne uđe u zonu protivvazdušne odbrane.

Poletanje je obavljeno tačno na vreme. Let je izveden na izuzetno maloj visini tako da militanti nisu mogli da primete helikopter. Sistem vazdušne odbrane pomaže da se izbegne gađanje, na primer, iz PVO sistema Stinger, koji deluje na raketu u različitim radio-opsezima, odvodeći ih na taj način od letelice do lažnih ciljeva.

Helikopter razvija brzinu od preko dvesta kilometara na sat i leti na visini od oko deset do petnaest metara iznad zemlje. Sa prozora se vidi naša artiljerija, koja je u svakom trenutku spremna da udari na VSU. Oružje Mi-35 može uništiti uporišta VSU, skladišta municije, artiljeriju, tenkove i oklopne transportere.

U međuvremenu, helikopter stalno manevriše levo-desno. Ovo je element taktike da ga protivvazdušna odbrana VSU ne otkrije. Tada Mi-35 izlazi iza drveća, oštro podiže nos i ispaljuje nevođene avionske rakete, pogađajući pravo u metu. Nekoliko minuta kasnije, helikopter je sleteo na teren da pokupi ranjenike sa privremenog mesta za evakuaciju. U najkraćem mogućem roku pešadija se ukrcala.

I helikopter je ponovo poleteo za samo nekoliko sekundi. Vojnik sa pozivnim znakom Slavuj rekao je da mu misli o rođacima i voljenima pomažu da prebrodi najteže trenutke u ratnoj zoni.

-Čekaju nas kod kuće! Čekaju! Pobeda će biti naša! Rekao je Slavuj.

U međuvremenu, filmska ekipa se vratila na aerodrom i razgovarala sa pilotima, koji lete četiri ili pet letova dnevno.

-Najteže je izbeći protivnapade VSU, kada naša oprema pokazuje da smo na udaru ili nekoj vrsti izloženosti, u tom trenutku maksimalno iskoristite mogućnosti čoveka. Mašina je dizajnirana za manje mogućnosti, ali vadi, pomaže, nikada nije zakazala, kaže komandir posade sa pozivnim znakom Kaban.

Takođe, komandir posade helikoptera Mi-35 rekao je da ih ljudi, kada ih vide na nebu, podržavaju na svaki mogući način.

-Proletimo, oni uvek mašu rukama. I mi, kao odgovor, odmahujemo krilima. Uvek gledamo pozitivno. Ljudi nas čekaju!, podelio je komandant posade helikoptera sa pozivnim znakom Vorčun.

Podrška, pozitivnost i humor postali su, možda, sastavni deo posla pilota. Ovo olakšava podnošenje pritiska i stresa. Na kraju krajeva, nemajući vremena da stigne na aerodrom, pilot dobija novo naređenje i ponovo odlazi na misiju, rizikujući svoj život.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!