PENTAGON O CURENJU POVERLJIVIH DOKUMENATA: Ovo je „namerno krivično delo“

P. Z. S. / sputniknews.com

13. 04. 2023. u 22:03

CURENjE naizgled poverljivih materijala američkog Ministarstva odbrane bilo je namerno krivično delo, izjavio je u četvrtak sekretar za štampu Pentagona Pat Rajder.

ПЕНТАГОН О ЦУРЕЊУ ПОВЕРЉИВИХ ДОКУМЕНАТА: Ово је „намерно кривично дело“

Foto Tanjug/AP


-Ovo je bilo namerno krivično delo“, rekao je Rajder tokom brifinga za štampu.

Rajder je odbio da daje dalje komentare o ovom pitanju, pozivajući se na istragu koja je u toku. Pentagon je takođe odbio da potvrdi istinitost materijala koji su procureli.

Strogo tajni dosijei Pentagona koji su procureli na internet poslednjih nedelja pružaju osetljive detalje o nizu bezbednosnih tema, uključujući Ukrajinu, Kinu i Bliski istok.

Materijali navodno otkrivaju slabosti ukrajinske protivvazdušne odbrane i druge detalje koji su u suprotnosti sa ranijim procenama američke vojske.

Paket koji je procurio je takođe otkrio da SAD špijuniraju ne samo protiv svojih protivnika, već i saveznika, kao što je Južna Koreja, što je izazvalo duboku zabrinutost američkih zvaničnika, koji smatraju da bi situacija mogla ugroziti izvore SAD i potkopati važne međunarodne veze.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)