IDENTIFIKOVANE ČETIRI ŽRTVE: Spasioci rukama sklanjaju ciglu po ciglu

TELA četvoro od šestoro izvučenih žrtava iz ruševine zgrade u Marselju su identifikovana, dok pograga za dvema žrtvama još traje. Među četvoro identifikovanih nalazi se bračni par Žak i An-Mari Praksi, stari 74 godine, koji su živeli na trećem spratu. Identifikovane su još dve žene, Nikol Gakon (65) i Antioneta Vakaro (88). U zgradi je živeo i jedan mladi par.

ИДЕНТИФИКОВАНЕ ЧЕТИРИ ЖРТВЕ: Спасиоци рукама склањају циглу по циглу

Foto: Printskrin, BFMTV

Porodice su informisane o završetku identifikacije četiri žrtve i mogu da preuzmu tela. Za ostale, identifikacija i potraga još traju.

Angažovano je oko 120 spasilaca, a sada rade samo rukama, bez pomoći dizalice, jer postoji opasnost od zatrpavanja.

Izvučeno je oko 850 kubnih metara šuta, a na mestu nesreće ostalo je još toliko.

Pojavila se i opasnost da se uruši ostatak susedne zgrade, na broju 19, marseljske ulice Tivoli gde je u noći između subote i nedelje došlo do snažne eksplozije u četvorospratnici na broju 17. Zgrada broj 15 takođe se urušila.

Državna tužiteljka iz Marselja Dominik Lorans je saopštila da su priključak na gas imali samo stanovi u prizemlju i na prvom spratu. Pronađeno je i brojilo koje bi trebalo da pokaže da li je bilo prekomerne potrošnje pred eksploziju.

U Gradskoj kući Marselja i u Opštini četvrtog i petog arondismana otvorene su knjige žalosti, a stanovnici ovog grada masovno odaju počast žrtvama i pomažu onima koji su morali da napuste stanove ili su ostali bez imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna