PESKOV O DVOJNIM ARŠINIMA ZAPADA: Smetaju im nuklearke u Belorusiji, a ne smetaju u Evropi

Đ.G.

09. 04. 2023. u 10:42

KOLEKTIVNI Zapad demonstrira neobuzdanu reakciju na planove Rusije da izgradi skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije, a ne seća se američkog naoružanja u Evropi, izjavio je pres -sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ О ДВОЈНИМ АРШИНИМА ЗАПАДА: Сметају им нуклеарке у Белорусији, а не сметају у Европи

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

- Ovo je sada veoma važna tema. Vidimo veoma neobuzdanu reakciju kolektivnog Zapada na najave predsednika (Vladimira) Putina. Kolektivni Zapad nije sklon da se nekako priseća teme američkog nuklearnog oružja, koje je ovde bazirano u Evropi, oko naših zemalja, ali su u ovom slučaju skloni tako histeričnom reagovanju na naše planove da izgradimo skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije - rekao je Pavel Zarubin iz programa Moskva koji se emituje na TV kanalu Rusija 1.

Ranije je šef države, govoreći o ovim planovima, istakao da je razlog za takav korak izjava Velike Britanije o isporuci municije Ukrajini sa osiromašenim uranijumom. Putin je istovremeno napomenuo da je Belorusija dugo tražila da na svojoj teritoriji ugosti rusko nuklearno oružje. On je dodao da Moskva radi ono što su države radile decenijama, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)