SA 64. GODINE ZA KONTROLAMA "SUHOJA": Indijska predsednica letela u lovcu Su-30 (VIDEO)

Novosti online

08. 04. 2023. u 12:16

INDIJSKA predsednica Drupadi Murmu u subotu je letela borbenim avionom Su-30 MKI iz vazdušne baze Tezpur u Asamu, saopštio je predsednički sekretarijat.

СА 64. ГОДИНЕ ЗА КОНТРОЛАМА СУХОЈА: Индијска председница летела у ловцу Су-30 (ВИДЕО)

Foto: Tviter/President of India

Predsednica, koja je vrhovni komandant indijskih oružanih snaga, letela je oko 30 minuta posmatrajući Bramaputru i dolinu Tezpur sa pogledom na Himalaje pre nego što se vratila u bazu vazduhoplovnih snaga.

Predsednica Murmu je treći predsednik Indije i druga predsednica koja je napravila takav let. Avionom je upravljao kapetan grupe Navin Kumar, komandant 106. eskadrile.

- Za mene je bilo uzbudljivo iskustvo da upravljam moćnim borbenim avionom Suhoj-30 MKI indijskog ratnog vazduhoplovstva. Stvar je ponosa što su se odbrambene sposobnosti Indije značajno proširile i pokrivaju sve granice na kopnu, vazduhu i moru. I čestitam indijskom ratnom vazduhoplovstvu i celom vojnom timu – vazduhoplovnoj bazi Tezpur na organizaciji ovog leta - napisao je Murmu posle leta.

Lovac Su-30MKI proizvodi se u Indiji po ruskoj licenci kompanije Hindustan Aeronautiks Limited. Indijsko ratno vazduhoplovstvo ima oko 270 takvih mašina, uključujući i one isporučene iz Rusije.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)