"HAMAS ĆE PLATITI CENU" Odjekuju eksplozije i sirene - Izraelska vojska ispalila rakete na Pojas Gaze (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 04. 2023. u 07:39

IZRAELSKA vojska danas je saopštila da je gađala položaje Hamasa u Pojasu Gaze, nakon što su u četvrtak iz južnog Libana i Gaze ispaljene rakete na Izrael.

ХАМАС ЋЕ ПЛАТИТИ ЦЕНУ Одјекују експлозије и сирене - Израелска војска испалила ракете на Појас Газе (ВИДЕО)

Foto: Tvitter/Printscreen/@Spriter99880

Vazdušni napadi su usledili u vreme dok se izraelski bezbednosni vrh sastajao kako bi razgovarao o odgovoru na granatiranje te zemlje, preneo je Sputnjik. 

Odbrambene snage Izraela saopštile su da su se na jugu te zemlje oglasile sirene za vazdušnu opasnost.

U saopštenju se navodi da su mete uključivale tunele "terorista" u oblastima Bejt Hanun i Kan Junis.

- Napadnute su dve lokacije za proizvodnju oružja koje koristi teroristička organizacija Hamas na severu i u centru Pojasa Gaze. Napad je izveden kao odgovor na poteze Hamasa poslednjih dana. Hamas snosi odgovornost za ono što se dogodilo i on će platiti cenu - dodaje se u saopštenju izraelskih odbrambenih snaga.

Izraelska vojska je ranije saopštila da je najmanje jedna raketa ispaljena na teritoriju Izraela iz pravca Libana, i da je ta raketa uspešno presretnuta.

Do napada je došlo u vreme porasta tenzija između Jevreja i muslimana nakon upada izraelska policije u kompleks džamije Al Aksa u Jerusalimu ranije ove nedelje, kada je došlo do sukoba izraelske policije i muslimanskih vernika.

Otkako je Ramazan počeo 22. marta, veliki broj muslimana je u više navrata pokušavao da prenoći u džamiji, što je praksa koja je obično dozvoljena samo tokom poslednjih 10 dana praznika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)