POGLEDAJTE – SMRTONOSNA IGRA RAKETA I OKLOPNJAKA: Snimak uništavanja ukrajinskih oklopnih vozila prilikom neuspelog napada u Bahmutu (VIDEO)

P. Z. S. / 19fortyfive.com

29. 03. 2023. u 17:25

NOVI ukrajinski video prikazuje smrtonosnu bitku „oklopa“ i rakete iz Tor-M2, nadograđene verzije ruskog Tor-M1, raketnog sistema kratkog dometa dizajniran da se koristi za protivvazdušnu odbranu.

ПОГЛЕДАЈТЕ – СМРТОНОСНА ИГРА РАКЕТА И ОКЛОПЊАКА: Снимак уништавања украјинских оклопних возила приликом неуспелог напада у Бахмуту (ВИДЕО)

Foto Tanjug

Raketni sistem je prvi put prikazan javnosti na moskovskom aeromitingu 2007. godine i od tada je proizvedeno nekoliko varijanti.

Vagner uništava ukrajinska vozila u Donjeckoj oblasti – Video snimak objavljen na društvenim mrežama ove nedelje pokazuje kako su ukrajinska borbena vozila pešadije gađana Vagnerovim trupama. Na snimku, snimljenom iz perspektive operatera raketnog sistema, vide se ukrajinska vozila na putu okružena drvećem.

Na početku snimka čuju se Vagnerove trupe kako viču, a kako se neka ukrajinska vozila udaljavaju u daljini, izgleda da su dva borbena vozila pešadije ostala zaglavljena na putu.

Operater raketnog sistema udara u jedno od vozila i čuje se kako slavi nakon udara.

Ukraine Weapons Tracker, popularni Tviter nalog za praćenje rata, sugeriše da su vozila izgledala kao ukrajinski BMP-2 i borbeno vozilo pešadije M80A.

Incident se navodno dogodio u blizini Zaliznjanske u Donjeckoj oblasti, otprilike 15 km severozapadno od ratnog grada Bahmuta.

-Ukrajinski BMP-2 i ono što izgleda kao borbeno vozilo pešadije M80A uništio je ruski Vagner PMC u blizini Zaliznjanske, #Donjecka oblast, piše Ukraine Weapons Tracker.

Poznavani korisnici Tvitera takođe su primetili da se na snimku čini da se vidi napad koji se dogodio 24. marta, četiri dana pre nego što ga je na Tviter postavio Ukraine Weapons Tracker.

U zamenu, Ukraine Weapons Tracker sugeriše da se na snimku vidi kako vozila uklanja ruski raketni sistem Tor-M2.

Tor-M2, nadograđena verzija ruskog Tor-M1, je raketni sistem kratkog dometa dizajniran da se koristi za protivvazdušnu odbranu. Raketni sistem je prvi put prikazan javnosti na moskovskom aeromitingu 2007. godine i od tada je proizvedeno nekoliko varijanti.

To uključuje Tor-MTA koji ima nadzorni radar, Tor-M2E za izvoz, Tor-M2K koji dolazi sa šasijom 9A331MK sa točkovima i Tor-M2KM, koji ima modularni dizajn dizajniran za rad sa različitim vrstama šasija .

Ruski vojnik ispaljuje antitenkovsku granatu, Foto AP


VAGNEROVE VOJNIKE UBIJAJU U BAHMUTU

Bahmut, grad koji Rusi ne smatraju strateški važnim, u poslednjih nekoliko meseci vodio je neke od najintenzivnijih borbi u celoj Ukrajini.

Veliki deo tereta stavljen je na Vagnerove privatne vojnike, a prema mišljenju istraživačkog centra sa sedištem u Vašingtonu, to bi moglo biti namerno.

Institut za proučavanje rata (ISW) saopštio je ove nedelje da bi Putin možda koristio borbu u Bahmutu da „u velikoj meri uništi” Vagnerovu grupu nakon nekih veoma javnih svađa između Kremlja i vođe privatne plaćeničke grupe Jevgenija Prigožina.

-Trenutno procenjujemo, zbog sukoba između ruskog ministarstva odbrane i Jevgenija Prigožina iz Vagner grupe, da Rusi koriste Bahmuta da u velikoj meri unište Vagnerovu grupu i, da tako kažem, postave Prigožina na njegovo mesto, rekao je analitičar Džordž Baros iz rekao je ISW.

BONUS VESTI - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja