UKRAJINSKI GENERAL NAJAVLJUJE OFANZIVU: Bahmut je strateška lokacija u ratu

P. Z. S. / newsweek.com

23. 03. 2023. u 23:31

ALEKSANDAR Sirski, komandant kopnenih snaga Ukrajine, rekao je u četvrtak da će uskoro doći do kontraofanzive protiv „iscrpljenih“ ruskih snaga kod Bahmuta.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ НАЈАВЉУЈЕ ОФАНЗИВУ: Бахмут је стратешка локација у рату

Foto AP


Bahmut (Artjomovsk) je preplavljen ukrajinskim i ruskim snagama, kao i plaćenicima iz paravojne grupe Vagner, od prošlog leta u 13-mesečnom ratu. Vojnici na ovom frontu su navodno izloženi većem riziku od smrti u poređenju sa drugim regionima.

-Agresor nije odustao od nade da će zauzeti Bahmut po svaku cenu uprkos gubicima u ljudstvu i opremi, rekao je Sirski, prema The Moscow Times, nezavisnoj publikaciji na engleskom jeziku sa sedištem u Amsterdamu. - Glavna borbena snaga Rusije na ovom frontu je Vagnerova plaćenička grupa. Ne štedeći ništa, oni gube značajnu snagu i iscrpljuju se. Vrlo brzo ćemo iskoristiti ovu priliku, kao što smo to uradili kod Kijeva, Harkova, Balakleje i Kupijanska.

Foto Tanjug/AP

Bahmut (Artjomovsk)

Vagner, privatna vojna kompanija na čelu sa Jevgenijem Prigožinom, ruskim oligarhom i dugogodišnjim saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, možda preispituje svoju umešanost u „mlin za meso” Bahmuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

MAŠA OTKRILA SVE! Šarapova o tome kako je otišla na večeru sa Novakom Đokovićem