VIŠESTRUKO SE POVEĆAVA PROIZVODNJA MUNICIJE: Ruska vojna industrija radi punom parom u ratnom režimu

Novosti online

28. 03. 2023. u 18:55

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu posetio je preduzeća vojnog kompleksa u Čeljabinskoj i Kirovskoj oblasti gde je upoznat sa rezultatima realizacije državnog odbrambenog naloga, projektima modernizacije, proširenja proizvodnih kapaciteta i povećanja produktivnosti rada.

ВИШЕСТРУКО СЕ ПОВЕЋАВА ПРОИЗВОДЊА МУНИЦИЈЕ: Руска војна индустрија ради пуном паром у ратном режиму

Foto Tanjug/AP

-Realizacija ovih projekata je već omogućila preduzećima da nekoliko puta povećaju proizvodnju municije kako bi se zadovoljile potrebe ruskih trupa, a do kraja ove godine proizvodnja pojedinih vrsta municije biće povećana sedam do osam puta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Šojgu je takođe proverio rad automatizovanih linija proizvodnje artiljerijske, tenkovske, minobacačke municije različitog kalibra i nenavođenih avijacionih raketa, kao i kontrolu kvaliteta proizvoda.

Ministar je nakon toga održao sastanak sa rukovodstvom preduzeća, predstavnicima nadležnih organa vojne uprave i Ministarstva industrije i trgovine. On je postavio zadatak da se nastavi sa povećanjem proizvodnje celokupnog asortimana fabričkih proizvoda u skladu sa rasporedom državnog odbrambenog naloga.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi